Ropi :)
Ropi
Hozzvalk:
kb. 70 darabhoz
40 dkg finomliszt
negyed csomag stpor (4-5 g)
18 dkg szobahmrsklet vaj
3 dl natr joghurt
2 csapott kvskanl s (vagy zls szerint)
+ a tetejre 1 felvert tojs
reszelt trappista sajt vagy szezmmag, kmnymag stb.
Elkszts:
1. A lisztet sszekeverjk a sval s a stporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzadjuk a joghurtot s sszegyrjuk a tsztt. Kellemes tapints, puha, knnyen nyjthat tsztt kell kapjunk - liszttel vagy pici vzzel korrigljunk az llagn, ha esetleg nem talljuk megfelelnek.
2. Kinyjtjuk 5 mm vastag tglalap alakra, a tetejt lekenjk a felvert tojssal s zls szerint meghintjk reszelt sajttal, vagy szezmmaggal, kmnymaggal. Majd 7-8 mm szles, 20 cm hossz ropikat vgunk a tsztbl egy les ks vagy pizzavg segtsgvel.
3. Stpapros tepsire sorakoztatjuk s elmelegtett 180 fokos lgkeverses stben kb. 12-15 perc alatt megstjk. Meg ne gessk, csak szp aranybarnra sssk!
A recept a Gabriella konyhja oldalrl szrmazik.
|