Serpenys alms palacsinta
Hozzvalk
4 adag
-
2 tojs
-
6 dkg liszt
-
1,2 dl tej
-
2 ek vaj
-
2 zldalma
-
5 dkg ndcukor
-
fahj
-
porcukor
Elkszts
A stt elmelegtjk 200 C fokra. Meghmozunk s felkarikzzuk a zldalmt. Egy kzepes, kb. 20 cm tmrj serpenyben felolvasztunk kt evkanlnyi vajat.
Amikor felhabzik, hozzadjuk az almt, a ndcukrot s egy csipet fahjat. Nhny percig pirtjuk, amg az alma kiss megpuhul, s a cukor elkezd enyhn karamellizldni.
Egy kancsban, vagy ednyben sszekeverjk a kt felvert tojst, a tejet, a lisztet s egy csipetnyi st. Nem szabad tldolgozni, klnben tl tmr lesz a palacsinta.
A serpenybe ntjk a karamellizlt almra, majd a stbe tesszk, s 20 percig stjk. Porcukorral meghintve tlaljuk.
A recept az zeslet oldalrl szrmazik.