Serpenyős almás palacsinta
Hozzávalók
4 adag
-
2 tojás
-
6 dkg liszt
-
1,2 dl tej
-
2 ek vaj
-
2 zöldalma
-
5 dkg nádcukor
-
fahéj
-
porcukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. Meghámozunk és felkarikázzuk a zöldalmát. Egy közepes, kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben felolvasztunk két evőkanálnyi vajat.
Amikor felhabzik, hozzáadjuk az almát, a nádcukrot és egy csipet fahéjat. Néhány percig pirítjuk, amíg az alma kissé megpuhul, és a cukor elkezd enyhén karamellizálódni.
Egy kancsóban, vagy edényben összekeverjük a két felvert tojást, a tejet, a lisztet és egy csipetnyi sót. Nem szabad túldolgozni, különben túl tömör lesz a palacsinta.
A serpenyőbe öntjük a karamellizált almára, majd a sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept az Ízesélet oldaláról származik.