Hajtovány
Hozzávalók:
-
1 kg liszt
-
kb. 6 dl tej
-
2 tojás sárgája
-
1 dl olaj
-
2 ek. só
-
pici cukor
-
5 dkg élesztő
-
Krém:
-
20 dkg vaj (vagy margarin)
-
1 tk. só
-
1 tojás
-
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
-
Tetejére:
-
Tojás
-
Sajt
-
-
Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
-
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Néha sonkát vagy bacont is teszek bele. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hogy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
-
Nálunk nagy kedvenc!
-
A recept Limara oldaláról származik.
|