Somlói galuska
Sima piskóta:
3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt.
Diós piskóta:
3 tojás, 3 ek cukor, 1 ek darált dió, 2 ek liszt.
Kakaós piskóta:
3 tojás, 3ek cukor, 2 ek liszt, 1ek kakaópor.
Piskótákat megsütjük.
Szirup:
10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3ek kakaópor, 2 ek tej. Gőz fölött felolvasztjuk a vajat, és a cukrot. Hozzákeverjük a tejet és a kakaóport.
Krém:
4 dl tej, 40gr vaniliás pudingpor
Tejszínhab
Elkezdjük a rétegezést. A tál aljába piskóta kerül, rá pedig krém. Csokiszirup és darált dió. Kakaós piskóta, krém, szirup. Diós piskóta krém. Tejszínhab és csokiszirup.
A recept a Receptvideók oldalról származik.