Briós
Hozzávalók:
50dkg liszt
Csipet só
1 tojás sárgája
3 ek olaj
2,3dl tej
7dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
10dkg puha vaj
fahéjas porcukor
Lágyabb hólyagos tésztát dagasztottam, majd duplájára kelesztettem. 10 egyforma részre osztottam, gömbölyítettem, 15-20 percig így pihentek. Ezután minden darabot oválisra nyújtottam, megkentem vajjal, megszórtam a fahéjas cukorral. Feltekertem és hagytam őket pihenni. Pihentetés után megint lehet húzni egy kicsit a tésztán, hogy hosszabb legyen. Csiga alakban feltekertem, a végét ellapítottam, és a csiga alá hajtottam. 30-40 percig pihentek, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig sültek.
A recept Limara oldaláról származik.
|