Dis kosrka
hozzvalk / 4 adag
A tszthoz
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag stpor
-
10 dkg porcukor
-
4 db tojssrgja
-
25 dkg margarin
-
A tltelkhez
-
40 dkg di (darlt)
-
30 dkg porcukor
-
4 db tojsfehrje
-
10 dkg lekvr (savanyks)
elkszts
-
A tszta hozzvalibl rugalmas tsztt gyrunk.
-
Lisztezett deszkn 2-3 mm vastagra nyjtjuk, s a kivajazott kosrformkat kibleljk vele. Megfelel a muffinst is.
-
A tsztval blelt kosrkk aljra 1-1 kiskanlnyi lekvrt tesznk, majd erre halmozzuk a tltelket. A tltelkhez a cukrozatlan darlt dit sszekeverjk a porcukorral (a cukrozottat mr nem kell tovbb desteni), s hozzadjuk a kemnyre felvert tojsfehrjt.
-
190C-ra elmelegtett stben 15-20 perc alatt aranybarnra stjk, majd ha kihlt, kiemeljk a formkbl.
A recept a Nosalty oldalrl szrmazik!
|