Diós kosárka
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg porcukor
-
4 db tojássárgája
-
25 dkg margarin
-
A töltelékhez
-
40 dkg dió (darált)
-
30 dkg porcukor
-
4 db tojásfehérje
-
10 dkg lekvár (savanykás)
elkészítés
-
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk.
-
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. Megfelel a muffinsütő is.
-
A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket. A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük a porcukorral (a cukrozottat már nem kell tovább édesíteni), és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
-
190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
A recept a Nosalty oldaláról származik!
|