Tojás nélküli Tiramisu
20 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
200 ml tejszín
40 gr porcukor
1 dl feketekávé
kakaópor a tetejére
Kávét elkészíted, és kihűtöd.
A mascarponét keverd össze a cukorral. A tejszínből verj habot, és keverd a mascarponéhoz. Kóstold meg, ha édesebbet szeretnél tegyél még bele cukrot.
A babapiskótát mártsd kávéba, de csak 1 másodpercig mindkét oldalát. Fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen ne forró, mert akkor a piskóta elázik.
Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótát egymás mellé egy tálba. Tedd rá a krém felét. Tegyél még egy sort a piskótából, és rakd a tetejére a krém másik felét. Tedd a hütőbe pár órára. Tálalás előtt szitálj rá kakaóport.