Kókuszos korong
Hozzávalók / 6 adag
-
12 dkg finomliszt
-
6 dkg kókuszreszelék
-
6 dkg cukor
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
6 dkg puha vaj
-
1 db tojássárgája
-
0.5 dl tej
-
3 ek kókuszreszelék
-
1.5 ek tej
-
Elkészítés
-
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót.
-
Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a fél deci tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Labdát formálunk belőle, és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk.
-
Belisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
-
180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.
-
sütési hőfok: 180°C
-
A recept a NOSALTY oldaláról származik.
|