Sajtkrmes pogcsa
Hozzvalk:
Tszthoz:
60 dkg liszt
2,5 dkg friss leszt
1 tk. cukor
2,5 dl tej
3 tk. s
1 tojssrgja
10 dkg margarin
Hajtogatshoz:
10 dkg margarin
20 dkg zldfszeres sajtkrm (2 tubus)
Kenshez:
1 tojssrgja
Elkszts
A tejben a cukorral felfuttatjuk az lesztt, majd a liszthez adjuk.
Hozzadjuk mg a 3 tk. st, a szobahmrsklet margarint, a tojs srgjt.
Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 ra alatt a dupljra kelesztjk.
A margarint habosra kavarjuk a sajtkrmmel.
Lisztezett felleten kb. 1 cm vastagra, tglalap alakra elnyjtjuk a megkelt tsztt.
Egy kanl dombor oldalval szpen elsimtjuk rajta a krmet.
A tsztt kpzeletben 3 vzszintes svra osztjuk.
A fels svot a kzepre, lefel hajtjuk, az als svot alulrl felfel haladva rhajtjuk.
Az gy kapott sv mindkt vgt, balrl s jobbrl is kzpre hajtjuk.
Konyharuhval letakarva 20 percet pihentetjk, elnyjtjuk, majd megint hajtogatjuk.
Megint 20 perc pihentets, nyjts, hajtogats.
Elnyjtjuk kb. ktujjnyi vastagra, egy les kssel bevagdaljuk, egy lisztbe mrtott, kzepes mret pogcsa szaggatval kiszaggatjuk.
A pogcskat a kt tenyernk kztt kicsit megsodorjuk, gy szp magas tornyok lesznek.
Stpaprral blelt tepsibe pakoljuk egymstl kicsit tvolabb, lekenjk egy tojs srgjval.
Kb. 30 percet mg kelesztjk.
Elmelegtett stben 25 perc alatt 180 fokon hlgkeverssel megstjk.
A recept a Stnij oldalrl szrmazik.
|