Falatnyi krtskiflik
A mrce a szoksos 2,5dl -es bgre!
Hozzvalk 64 darab apr kiflihez:
– 20 dkg Mascarpone vagy egyb krmsajt
– kt s fl bgrnyi liszt (32 dkg)
– 20 dkg puha vaj
A hempergetshez:
– hromnegyed bgre rlt mogyor (6 dkg), di, mandula vagy egy bgre kkusz, hromnegyed bgre kristlycukor (12 dkg)
Elksztse:
1. A Mascarpone-t, a vajat s a lisztet sima tsztv gyrjuk, majd jszakra, vagy legalbb msfl rra htbe tesszk.
2. Ezutn ngy gombcot csinlunk a tsztbl.
3. A nyjtdeszkra kintjk a cukros-mogyors keverk krlbell negyedt, majd kinyjtjuk rajta az els gombcot, olyan vkony krlapp, amennyire csak lehet, kzben nhnyszor tfordtjuk, hogy mindkt oldalra jcskn jusson.
4. A krt 16 szeletre vgjuk, majd egyenknt feltekerjk ket kiflikk. Kzben gy tegyk a kiflit, hogy mg kzben is jusson r a mogyorbl, n mindig kerestem olyan foltokat, ahol mg volt mogyor.
5. A tbbi gombccal ugyangy jrunk el, majd 180-190 fokos stben, alul-fell sts programon, 15-20 perc alatt aranysznre stjk ket.
A recept a Rupner konyha oldalrl szrmazik.