Hajtovny
Hozzvalk:
-
1 kg liszt
-
kb. 6 dl tej
-
2 tojs srgja
-
1 dl olaj
-
2 ek. s
-
pici cukor
-
5 dkg leszt
-
Krm:
-
20 dkg vaj (vagy margarin)
-
1 tk. s
-
1 tojs
-
20-25 dkg reszelt sajt (kevs fstlt is mehet bele)
-
Tetejre:
-
Tojs
-
Sajt
-
-
Lgyabb kelttsztt ksztek, hagyom dupljra kelni. Lisztezett deszkra bortom, kett vgom.
-
Egyenknt kinyjtom j vkonyra, szinte akkorra mint a deszkm. A krm hozzvalit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen tl lgy, pp csak annyira, hogy kenhet legyen. Megkenem ket a sajtos margarinnal. Nha sonkt vagy bacont is teszek bele. Feltekerem mint a beiglit, majd trapzokra szeletelem. Stpaprral blelt tepsire fektetem ket, hagyom mg egy fl rt, hogy keljenek. 180 fokos stben kb. 20-25 percig slnek.
-
Nlunk nagy kedvenc!
-
A recept Limara oldalrl szrmazik.
|