Kkusz kocka2020.09.13. 18:40, Receptkonyvem
hozzvalk / 6 adag
A tszthoz
-
30 dkg porcukor
-
3 db tojs
-
8 dkg vaj
-
3 ek mz
-
1.5 dl tej
-
38 dkg finomliszt
-
1 csomag stpor
A bevonathoz
-
23 dkg vaj
-
8 ek tej
-
38 dkg cukor
-
4 dkg kakapor
-
0.5 dl rum
Elkszts
-
A porcukrot, a tojsokat, a vajat s a mzet habosra keverjk.
-
Hozzadjuk a tejet, amivel tovbb keverjk.
-
Majd belentjk a lisztet s a stport, amiket csommentesre kevernk a masszban.
-
Kivajazott, lisztezett tepsiben megstjk a tsztt.
-
Ha kihlt, kis kockkra vgjuk.
-
Amg a tszta hl, elksztjk a bevonatot: sszekeverjk a hozzvalkat, majd lass tznl, lland kevers mellett sztkavarjuk. A rummal zestjk.
-
A tsztakockkat meghempergetjk elszr a kakas bevonatban, majd beleforgatjuk a kkuszreszelkbe.
A recept a Nosalty oldalrl szrmazik!
|